חשיפה ראשונה: מתכון הקראק פאי המופלא של מסעדת 'נינה ביאנכה'

במקור, היה הקראק פאי קינוח מקומי בדרום ארצות הברית, שם נהגו להכין בחורף קראק פאי במקום פאי הפירות המסורתי, בשל מחסור בפירות בעונה הקרה. האזכור הראשון של העוגה מופיע בספר הבישול האמריקני The Joy of Cooking. בספר, שיצא לאור בשנות השלושים של המאה העשרים, מופיעה העוגה המתוקה בשם Chess Pie.

הקונדיטורית הידועה כריסטינה טוסי בעלת המילק בר בניו יורק הפכה את הקראק פאי למנת הדגל של המקום. טוסי הגישה קראק פאי כחלק מארוחת העובדים במסעדת הניו-יורקית Momofuku של השף דייוויד צ'אנג. העוגה הזו עוררה התעניינות עליה רבה בקרב הסועדים עד שאחד המטבחים הכריז שהיא "ממכרת כמו סם", וכך למעשה, קיבלה העוגה את השמה.

בישראל הקראק פאי קיבל מקום של כבוד בתפריטים של מסעדות רבות. והקינוח הממכר הזה גונב את ההצגה בכל תפריט קינוחים באשר הוא.
במסעדת 'נינה ביאנכה' תוכלו ליהנות מהקינוח הממכר הזה בגרסתו הכשרה והכה נפלאה.

הנה המתכון: כך תכינו הקראק פאי המושלם של מסעדת 'נינה ביאנכה' בצורה הקלה והטעימה ביותר

מתכון הקראק פאי של מסעדת 'נינה ביאנכה'

לרגעים של עונג צרוף – הקינוח הממכר בגרסתו הכשרה והנפלאה.
Servings 8 מנות
Total Time 10 hours

Ingredients

רכיבים לקלתית

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר חום (כוס 1)
  • 50 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 150 גרם קמח (2 כוסות)
  • 100 גרם שיבולת שועל (2 כוסות)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

רכיבים למלית

  • 150 גרם סוכר חום (כוס וחצי)
  • 150 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 150 גרם חמאה צהובה מומסת
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח

Instructions

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • להכנת הקלתית – מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת בצק אחיד ופירורי
  • משטחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה
  • אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה
  • מקררים וטוחנים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
  • מרפדים את התערובת הפירורית בתבנית עגולה בקוטר 18 לקלתית בעובי כחצי סנטימטר
    כולל את השוליים ומקפיאים
  • בינתיים מערבבים את המרכיבים של המלית למסה אחידה ויוצקים על הקלתית
  • מכניסים מייד לתנור ואופים כ30-40 דקות עד להשחמה בחום של 180 מעלות
  • מקררים כ – 8 שעות ומגישים לצד גלידת ווניל או שמנת מתוקה מוקצפת

Notes

כשטוחנים בפולסים – להיזהר לא לטחון יותר מדי שהמסה לא תתחמם ותשחרר את השומנים
שף מסעדת 'נינה ביאנכה' ירין אמירה (צילום גיל אבירם)
Author: דתילישס
Course: קשה
Cuisine: מטבח אמריקאי
Keyword: קינוח

Join the Conversation

  1. מאיר says:

    של נינה ביאנכה?
    אני כמעט בטוח ב 99% שזה מיוצר בכלל על ידי ביסקוטי,קניתי מביסקוטי מספר פעמים וזה בול אותו טעם וחתוך בדיוק אותו הדבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close