מסעדת 'מנרה' עם ארוחות ספיישל בחודש המטבח הישראלי (צילום אסף קרלה)
תחת קונספט שנתי חדש ׳הבית׳, יערכו עשרות אירועים בכל הארץ
בין התאריכים 27 במרץ- 12 באפריל יתקיימו ארוחות ותפריטים מיוחדים במסעדות מובילות, הצצה למטבחים של אנשי קולינריה מובילים, סיורי שווקים ובתים, ועוד ועוד. עם הטבות בלעדיות רק ללקוחות אמריקן אקספרס.
פסיפס מרתק ומחבר של החברה הישראלית על כל גווניה
הקונספט השנתי הנבחר לאוצרות החודש המיוחד הינו 'הבית' במטבח הישראלי – הבית הנותן שייכות, חיבור, ידע וזהות. עשרות האירועים והתפריטים המיוחדים אשר נוצרו במיוחד עבור הפסטיבל מביאים פרשנות מרתקת על הנושא ויוצרים הזדמנות לבחון לעומק את מושג 'הבית' בקולינריה המקומית, אשר בימים מאתגרים אלו, מקבל משמעות גדולה וחשובה מתמיד – דרך מנות, זיכרונות, מסורות עבר והשפעותיהן על ההווה – פסיפס מרתק ומחבר של החברה הישראלית על כל גווניה.
היזמים מאחורי הפרויקט
נירית וייס – מי שעומדת מאחורי הקמת FARM 54, אקסלרטור חדשני למותגים וטאלנטים בעולמות הקולינריה. יזמית של מהלכי תוכן ופסטיבלים, מומחית בחיבורי קריאטיב ועסקים.
דוד קישקה – יזם, מרצה, כותב, יוצר תכנים וחוויות קולינריות ומומחה בפיתוח תיירות קולינרית עבור המגזר הציבורי והעסקי בארץ ובחו"ל. מסעדן בעבר (רפאל, פאסטל)
גרטל שיינר – יזמית, מפיקה, מרצה, אוצרת. חברת ועד מנהל של העמותה הישראלית לתרבות קולינארית, מייסדת ומנהלת של UNICAS PRODUCTIONS סוכנות קריאיטיב והפקות המתמחה בשיווק חווייתי ופרויקטים קולינריים עבור מותגים בינלאומיים.
האירועים הכשרים בפסטיבל – מהרו להזמין!
מסע בין יבשות במסעדת "מנרה", הצופה על חוף תל אביב
שף יובל פכלר נכנס בימים אלה להוביל את המסעדה, לאחר שעבד בה במשך שנה וחצי. הוא עלה לארץ מארצות הברית בגיל 16, ובמהלך הלימודים בבית הספר התיכון והשירות הצבאי עבד כטבח בקייטרינג. בתום השירות הצבאי, החליט לעסוק בבישול. הוריו תמכו בהחלטתו, ובלבד שילמד תואר. בהתאם, טס לארצות הברית ולמד בישול ב- Culinary Institute of America.
הוא עבד עבודה במסעדה מעוטרת שני כוכבי מישלן בכפר בצפון מזרח איטליה, לאחר מכן במסעדתו של גורדון רמזי, Maze. וכששב לארץ נחת ב"הרברט סמואל".
בסגנון הבישול האישי של פכלר ניכרות חותמות מסע חיי הנדודים – שלל הבתים שאסף: שורשיו האמריקאים, אהבתו לאופן בו מתייחסים לחומרי גלם במטבח האיטלקי, סגנון הבישול הלונדוני והשפעות המטבח הים תיכוני הישראלי. פכלר מספר שעד שהגיע לארץ, לא טעם מאכלים חריפים, ושהיה רגיל, למשל, לתיבול של מלח ופלפל בלבד, ואילו בישראל נחשף לתיבול בזרעי כוסברה ולחומרי גלם נוספים, שנותנים בעיניו אופי למנות. מתוך נקודת מוצא זו, יגיש לנו פכלר ברוקולי צרוב על פחמים, ברוטב קיסר, קרוטונים ופרמזן – ו גירסתו ל"מלך הסלטים", שהומצא על-ידי שף איטלקי שהתגורר בארצות הברית ובישל במקסיקו. בנוסף, יכין פסטה טריה, אותה יגיש עם ארטישוקים, בצלים שרופים וגאודה, בשילוב בין מטבח איטלקי לבין מטבח ישראלי וטכניקות בישול שונות.
לקינוח, תכין קונדיטורית המסעדה קינוח מנחם שמעלה זכרונות של בית: עוגת שמרים שוקולד.
230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א'-ה' 17:00-00:00, ש' 19:30-00:00
הירקון 115, תל אביב-יפו
026506808
₪50 הנחה ללקוחות אמריקן אקספרס. לפרטים וקבלת ההטבה >
במסעדה הירושלמית ג'קו סטריט: כשאמא מבשלת במטבח, עם מטעמים מסורתיים האופייניים לתקופה זו בשנה
אם תיכנסו אל מסעדת "ג'קו סטריט" בשעות בהן מתקיימות ההכנות לסרוויס, תמצאו במטבח רחב הידיים לא רק טבחים עמלים, קוצצים וממלאים בצקים, אלא גם את אילנה חוג'ה, מערבבת ומתבלת אורז שייכנס לתוך תערובת בה ימולאו בצלים. אילנה היא אימו של זכאי חוג'ה, השף ואחד הבעלים של המסעדה. ג'קו הוא הכינוי של זכאי, שדרכו כשף החלה דווקא בפיטורין מחנות דגים בה עבד. מי שפיטר אותו היה לא אחר מאשר אביו, בעל חנות הדגים בשוק מחנה יהודה, שהבין שבנו צריך להגשים את עצמו בדרכים אחרות.
זכאי למד בישול והתמחה אצל גדולי השפים הישראלים מהדור הקודם. לפני 12 שנים פתח ביחד עם איש חיי הלילה רפי רביבו את "ג'קו סטריט", מסעדה ירושלמית כשרה. עם השנים המסעדה שינתה מיקום, התרחבה וגדלה, ובעת האחרונה הושלם שיפוץ מרהיב שלה.
כילד, היה זכאי בררן באוכל, ואימו מספרת שבימים בהם הכינה "טבחה", היה זכאי מגיע מבית הספר, מתעצבן למראה הסיר שהכינה ומסתגר בחדר. אף על פי כן, זכרונות התבשילים בבית מלווים אותו, ובמסעדה הוא מגיש אוכל מסורתי בעיבודים עדכניים.
על התפריט
לחודש המטבח הישראלי יצר זכאי תפריט מסקרן, שמשלב את שורשיו (אימו ממוצא טריפוליטאי ותוניסאי ואביו ממוצא כורדי), את חנות הדגים ממנה צמח ואת שוק מחנה יהודה הסמוך למסעדה: לחם שייאפה לרגל האירוע על-ידי מאפיית טלר הסמוכה למסעדה; דג טרי מטוגן בטמפורה ברוטב "סלונה" (רוטב בצל ועגבניות); "קובה חמו" – מנה שהיתה נהוגה בימים שלפני חג הפסח, כשכבר אין חמץ בבית. בצק הקובה עשוי מאורז, בשר וחזה עוף טחונים. המילוי הוא "סיסקה" – בשר שעבר בישול ארוך ונקצץ. הקובה יוגש במרק שיוכן בהתאם להיצע הטרי של השוק. לקינוח, תכין אילנה "שבאכיה" טריפוליטאית, שתוגש עם תה "קקווייה" – תה מסורתי שבתוכו בוטנים קלויים.
230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳-ה׳ 18:00-00:00, ש׳ 19:00-00:00
אגריפס 74, ירושלים
02-5817178
₪50 הנחה ללקוחות אמריקן אקספרס. לפרטים וקבלת ההטבה >
מסע קולינרי במסעדת 'רובידה' בין תחנות חייו של השף עמוס חיון
מסעדת "רובידה" שוכנת במבנה לשימור מראשית המאה שעברה במזכרת בתיה, המושבה הראשונה שבנה הברון רוטשילד בישראל. המסעדה בנויה מחדרי אבן יפהפיים ובסמוך לה חצר רחבת ידיים. האווירה כפרית והאוכל המוגש בה מציג תוצרת מקומית עונתית.
במקום זה היכה השף עמוס חיון את שורשיו, לאחר שעבר מילדות בהוד השרון לנערות בפנימיה חקלאית, משירות צבאי לפתיחת עסק בניו יורק, ממשבר כלכלי בתל אביב ועד להשתתפות בתכנית "משחקי השף" ופתיחת מסעדת "רובידה" ביחד עם בן זוגו.
בשנה האחרונה איבד השף חיון את אביו, ממוצא תוניסאי, ואת המנטור שלו, השף הישראלי-אמריקאי מייקל גינור, שממנו ספג, כהגדרתו, "אינטליגנציה קולינרית".
על התפריט
התפריט שבנה עבור חודש המטבח הישראלי מושפע מדמויות מפתח אלה וממסע חייו: מלחמניות שמשלבות את התבלין האהוב על אביו ז"ל – כורכום – ביחד עם קליפות הדרים, שמשקפות את נוף הפרדסים מבית הוריו; דרך מנה ראשונה של פריקסה, שטבוע בה זיכרון של דודותיו חולקות ביניהן את מלאכת הכנת הבצק והתוספות; מנה עיקרית שמשלבת מטבח מודרני עם מטבח מסורתי מבית אימו: טורטליני גבינת תום במרק חמוסטה, אבקת דלעות ואבן יוגורט; וכלה בקינוח "יויו" תוניסאי, אליו מחבר השף חיון קרם פרש, שמזכיר לו את ניו יורק, דבש מקומי ולבנדר מגינת בית הוריו.
230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳ עד ה׳ 12:00-23:00 (מטבח נסגר ב22:00)
המייסדים 8, מזכרת בתיה
086239864
₪50 הנחה ללקוחות אמריקן אקספרס. לפרטים וקבלת ההטבה >
פרסי מצוינות בענף המסעדנות והקולינריה בישראל
"פרסי המטבח הישראלי" – האירוע הנועל את הפסטיבל יתקיים ב-14.4 במוזיאון תל אביב. טקס אינטימי וחגיגי להענקת פרסי מצוינות בענף המסעדנות והקולינריה בישראל למועמדים בכ-20 קטגוריות שונות. תהליך הבחירה נעשה באמצעות קול קורא פתוח, בתהליכים שקופים של בחירה וסינון, כולל ועדת פרס מקצועית ומפוקחת בראשות יו"ר הועדה, מר עמית אהרונסון. אירוע מרגש שלו הד תקשורתי נרחב – מסורת שרק הולכת וגדלה.
קראו גם >> סקירה: המזנון הכשר של איל שני בניו – יורק
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>
התקדמו השנה עם יותר אירועים כשרים. יפה להם