ויז'ניץ פינת וואדי ניסנאס: מתכון לקרעפאלך מסחאן

פוסט אורח, מאת: דודי זילברשלג

השבוע באחד הלילות, בעודי יושב ומקפל קרעפאלאך (כיסוני בצק) לכבוד החגים הממשמשים ובאים, עלה במוחי הקודח רעיון כביר המשלב את ילדותי ובגרותי בביס אחד.

גדלתי כילד בשכונת רמת ויז'ניץ בחיפה במטבח אשכנזי / מזרח אירופאי, את וואדי ניסנאס הכרתי בקושי רק כשעברנו שם מידי פעם ברכב, רואים ומריחים את המטבח הערבי. כיום, ככל המתאפשר במסגרת הכשרות, המטבח הזה מרתק ומסקרן אותי ביותר.

במנה זו אני מחבר את הצורה ואופן ההכנה מהבית בויז'ניץ לטעמי הוואדי, מנה מסורתית מזרח אירופאית בשילוב מנה אותנטית מהמטבח הערבי מקומי.

מתכון לקרעפאלך מסחאן

כיסון מבצק סומאק במילוי עוף צלוי בסומאק ובהרט עם המון בצל מבושל קונפי
מספר מנות 40 כיסונים
זמן הכנה כולל 3 hrs

רכיבים

חומרים לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 1 ביצה L
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כף שמן
  • 1/5 כפית מלח

חומרים למילוי

  • 2 כרעיים עוף עם העור
  • 1 כף בהרט
  • 1/5 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סומאק בלדי
  • 1 כוס מים

חומרים לבצל קונפי

  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כף סומאק
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר ולשים כ-7 דק עד שנוצר כדור בצק חלק ומבריק, אם חסר מים אפשר להוסיף בהדרגה. מוציאים את הבצק ומכניסים לכשעתיים למקרר עטוף בניילון נצמד
  • מכינים את העוף: בקערית קטנה מערבבים את התבלינים, מורחים את העוף במעט שמן זית ומתבלים מכל הצדדים, מניחים בתבנית ושופכים בתחתית את המים, צולים בתנור מחומם ל-230 מעלות כשעה עד שכל המים מתאדים והעוף רך
  • מכינים את הבצל הקונפי: בסיר רחב מכניסים את הבצל הקצוץ עם השמן והתבלינים, מערבבים טוב ומביאים לרתיחה מכוסה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהבצל רך ושקוף (אבל לא שחום)
  • מכינים את המילוי: מפרקים את העוף מהעצמות ומכניסים למעבד מזון יחד עם חצי מכמות הבצל והשמן, קוצצים דק בפולסים, מעבירים לקערה מערבבים ומתקנים תיבול
  • מרכיבים את הכיסונים: מרדדים את הבצק לעלה דק בעזרת מארוך או מכונת פסטה לעובי של 1 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ, במרכז כל עיגול בצק מניחים כפית מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים טוב את החיבור, מושכים את שתי הקצוות ומחברים יחד
  • מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הכיסונים עד שהם צפים, מעבירים למחבת רחבה עם מעט שמן זית ומטגנים את הכיסונים מכל הצדדים עד שהם שחומים, מוסיפים את הבצל קונפי ומטגנים עוד כדקה יחד, ומגישים.

הערות למתכון

מגישים מיד בצלחת רחבה והרבה אהבה 
מאת: דודי זילברשלג
רמת קושי: בינוני
סגנון: מטבח אירופאי
מתאים ל: בצקים


  1. צחי says:

    סיפור מדהים ומתכון שנשמע מטורף. הולך לנסות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Recipe Rating




Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות