בכתבה שעלתה במוצאי השבת (02.07.22) הציג לאומה מלך זילברשלג בכתבה מרתקת. את המהפכה הקולינרית שעוברת על המגזר החרדי. הכתבה פתחה בצילום ארוחה שערך השף החרדי יודי סירוטה. ובהמשך ליווה מלך את מנהלי קהילת דתילישס יוסי אטינגר ואלי הלמן. במסע הקולינרי שעברו והשינויים הברוכים שהתרגשו על המגזר בכל הקשור לקולינריה הכשרה.
מהפכה שצוברת תאוצה
"את הקהילה שלהם הקימו הפודיז החדשים באינטרנט. הם פתחו קבוצות פייסבוק שהובילו שפים ברחבי הארץ לזהות את הפוטנציאל, כמו גם מסעדות כשרות רבות שנפתחו. יוסי אטינגר ואלי הלמן, הקימו את קבוצת הפייסבוק דתילישס שמונה קרוב ל-70 אלף איש, שבה הם עונים בכל יום על שאלות וממליצים על מסעדות.
"אולי קצת קלקלנו את המגזר" אמר אטינגר והוסיף "פתחנו את הקבוצה לפני 5 שנים כמעט ושמנו את זה במרכז. עולים בכל חודש אלפי פוסטים, של אלפי אנשים, שאומרים 'אני רוצה להיום בערב מסעדה'. הקהל החרדי, אין לו הרבה סעיפי בילוי, אתה לא תמצא אותם לא במגרשים של בית"ר, לא בתיאטרון הבימה ולא בהופעות של אייל גולן. לכן סעיפי התרבות והבילוי שלו מתמקדים בעיקר במסעדות כשרות".
ומה היה לשף יחי זינו לספר?
"היום אנשים מעריכים את ההיסטוריה שלהם ומתבססים על האוכל של הבית. יש פה הרבה מנות שמתבססות על היהדות בעצם. אנחנו גאים וזה תהליך שכשאתה גאה במשהו, אתה נהנה לעשות אותו ולפתח אותו" מדגיש השף יחי זינו, שהמסעדה שלו פסקדו נבחרה לאחרונה בפיפטי בסט לאחת המסעדות הטובות במזרח התיכון.
מוזמנים לצפות בכתבה בלחיצה על "הפליי"
צפייה מהנה:
לכתבה המלאה באתר מאקו <לחצו כאן>