העולם אמנם עדין תחת המתקפה של הקוביד, אבל עם קצת מאמץ ומלא מתמטיקה של חישוב זמני נסיעות ובדיקות פי סי אר, אפשר לשוטט קצת בעולם ולחוות מציאות אחרת. והפעם יעד חלומי באמצע הדרך, פירנצה. העיר שהמציאה את הרנסנס ואת העולם החדש אחרי ימי הביניים.
פירנצה קלה לתפעול עבור המטייל שומר המסורת והכשרות. כל שירותי הדת נמצאים ברדיוס של כמה מאות מטרים שבמרכזו שוכן בית הכנסת הגדול של העיר, ברחוב ויה פאריני (Via Farini).
סמוכים אליו בתי החב"ד של האזור, הכוללים את המרחב הקסום של טוסקנה המקבלים את שירותי הדת מפירנצה העיר.
פירנצה: מרחב קולינרי כשר שמתפרס על ארבעה מטרים
ועכשיו לאוכל. כי בסוף, או בעצם ההתחלה צריכה להיות אחרי שעניין המזון מסודר. המרחב הקולינרי הכשר של פירנצה מתפרס על 4 מטר. סמוך לבית הכנסת נמצאת "המסעדה של רות", המסעדה הוותיקה בעיר.
מעבר לכביש, במרחק 2 מטר נמצאת מסעדת בגאטו המוכרת מהגטו היהודי ברומא.
המסעדת של רות נקראת צמחונית ויש בה מנות דג לרוב. אז נשאיר אותה בקטגוריית האופציה החלבית של פירנצה. כנהוג באיטליה, התפריט משלב מנות קלאסיות של פתיחים מקומיים כדוגמת הארטישוק שפותח בגאון כל תפריט בכל מסעדה מקומית.
הארטישוק מוצע בטכניקת עשייה "יהודית", מה שאומר שתקבלו את הארטישוק כפרח מלבב מטוגן וממולח קלות. או באופציה השניה, בסגנון א – לה רומאנה המבושלת בשמן זית.
התפריט במקום של רות ממשיך עם מנות פסטה קלאסיות, מגוון פיצות, ומאזטים של מטגונים שונים (בינהם גם פלאפל נינוח וטעים)אנחנו דגמנו גם את מנת הלזניה תרד הנפלאה ואפילו מרק עדשים סמיך, עם טעמי בית נפלאים.
קינחנו עם מנת קוסקוס ירקות מוכרת ואהובה שמגיעה עם מנת דג לבחירה, קציצות טונה מטוגנות, או פילה בקלה. הבחירה בכדורי הטונה לא היתה נבונה, הטונה אם בכלל היתה שם, נטחנה עד דק והפכה לדייסה סמיכה ולא ברורה, מה שלא הפריע למנת הקוסקוס להיות נפלאה.
אז נכון, מנות שף מתוחכמות לא תמצאו בפירנצה, המנות טעימות ולא משמיטות לסת, אך כאופציה כשרה ומזינה בעיר עמוסה קולינריה מקומית הרחוקה מלהיות כשרה, האופציה נפלאה.
ומילה לסיום על השירות: פנטסטיקו. שמחה, יהודי חמוד ומתוק שמנהל את הסרוויס, פשוט איש נפלא ומיוחד. עם חיוך ענק על הפנים ותודעת שירות נפלאה ומיוחדת.
מומלץ להזמין מקום מראש.
לגבי שבת, המסעדה לא נותנת כעת שירותי אוכל. יש בסמוך שני בתי חב"ד הממלאים את הפונקציה הזו נפלא.
ruth's kosher florence italy
KOSHER Food JEWISH Restaurant
Via Luigi Carlo Farini, 2a – 50121 Florence (Italy)
Tel./Fax 055.2480888 – Partita IVA