שנה של צמיחה וקפיצת מדרגה בענף המסעדות הכשרות
שנת 2022 היתה שנה מעניינת בתחום הקולינריה ובהתאם, עולם המסעדות הכשרות עשה קפיצת מדרגה עם מסעדות שוות, עדכניות ובנוסף, אי אפשר להתעלם מהמגמה ההולכת וגוברת של שפים מפורסמים הפותחים מסעדות כשרות. ביקשנו מהחבר'ה מאתר ואפליקציית אונטופו – ontopo לחפור במערכת ולחבר את המספרים מאחורי החיפושים וההזמנות בענף המסעדות הכשרות. והתוצאות מפתיעות למדי. וכמובן איך אפשר בלי, רשימת המסעדות הכשרות הכי פופולאריות במנוע החיפוש שלהם.

מתוך 7.2 מיליון חיפושים של מקומות במסעדות שנעשו השנה באתר ואפליקציית אונטופו אפשר לומר שכ-30% חיפשו מסעדות כשרות, והמספרים הולכים וגדלים. לאלו מכם שסקרנים לדעת איזה מסעדות כשרות חיפשו יותר מכל, הנה רשימת 12 המסעדות המחופשות ביותר בפלטפורמה של אונטופו. תקראו לזה פופולאריות, אנחנו לא נכעס עליכם.
לא הספקתם לאכול בהן ב-2022? למה אתם מחכים?
מלכה
המסעדה שאתם חיפשתם הכי הרבה השנה היא הכשרה הראשונה של שף אייל שני. המסעדה, שנפתחה ב-2018 ממשיכה להיות אהובה על הקהל הישראלי עם תפריט שכולל מנות ישראליות עכשוויות, שכולן עשויות חומרי גלם בסיסיים ואיכותיים.
מלכה (צילום אריאל עפרון)
פיטמאסטר
למסעדת הבשרים שני סניפים. אחד בפתח תקווה ואחד באלונים בעמק יזרעאל. מה שהופך את פיטמאסטר למקום קצת אחר הוא העובדה שבכל ערב מגיע פיטמאסטר אחר שמכין את הארוחה. כך שיכול להיות שרמת העישון תשתנה מביקור לביקור במסעדה ואולי גם הרכב המנות. מה שבטוח הוא שתצאו מהמקום שבעים ושמחים. גם בזכות האוכל, אבל גם בזכות כמויות היין והבירה שמוגשים באופן חופשי לשולחן.
פיטמאסטר (צילום יח"צ)
ספרה
מסעדת ספרה נפתחה ב-2021 ברחובות אחרי תקופה ארוכה של הכנות והפכה מהר מאוד למקום מדובר ולא רק אצל מי שמחפשים מקומות כשרים לאכול בהם. בשנת 2022 נכנסה לרשימת המסעדות הטובות ביותר של מאקו ונראה שהיא כאן כדי להשאר. לצד המנות של השף בני מדר, שמורכבות ממנות לאוכלי בשר ולטבעונים, תמצאו בספרה גם בר קוקטיילים בו נעים לשבת בין אם מדובר באירוע מיוחד או סתם ערב רגוע עם חברה.
ספרה (צילום שרית גופן)
הרברט סמואל
המסעדה הוותיקה שנמצאת במלון ריץ קרלטון בהרצליה גרמה לכולנו להבין כבר מזמן שגם במסעדות כשרות אפשר ליהנות מתפריט איכותי. השף אביאל סנדרוסי, שהצטרף למסעדה ב-2021, הצליח להרים את המקום לגבהים חדשים והפך אותו למודרני ומחובר יותר למה שקורה במטבחים אחרים. בנוסף, המיקום של המסעדה, שמשקיפה למרינה של הרצליה ולים התיכון, מספק תפאורה רומנטית לכל ארוחה.
הרברט סמואל (צילום אסף קרלה)
דריה
חובבי אוכל רבים שמחו לשמוע שהשף הלל תווקולי פתח מסעדה על קו הים ב2021 ושם לו למטרה להוציא את המטבח הכשר מחוץ לקופסה המוכרת. התפריט עונתי ומשתנה לאורך השנה, המנות עוברות במזרח הרחוק, דרך המטבחים הבוכרי והגיאורגי, לצד מטבחים אחרים ממזרח אירופה, כשהכל מבוצע עם פרשנות אישית ומקומית של השף היצירתי.
דריה (צילום ספיר קוסא)
מנרה
המסעדה החדשה שנפתחה השנה וכבר נמצאת בטופ של המסעדות הכשרות שאתם חיפשתם ב-2022 וזה אומר עליה המון. המסעדה במלון שרתון בת"א בהובלת השף נמרוד הדס ובבעלות קבוצת tyo מציגה תפריט המורכב מ-3 חלקים: Islands – מנות פתיחה ומנות קטנות שבאות טוב עם דרינק בצד, Lands – עיקריות שבהן ירקות הן המרכז ו-Sea – מנות עיקריות מבוססות דגים בטכניקות שונות. אנחנו ממליצים לערבב בין החלקים וליהנות מארוחה מלאה בכל מה שיש למקום להציע.
מנרה (צילום אסף קרלה)
פופה
מסעדת פופה לא החלה את דרכה כמסעדה כשרה, אך בקיץ האחרון שינתה כיוון והפכה לכזאת בהובלת השף המוכר אביב משה. העיצוב של המסעדה נשאר זהה, כולל מטריושקות הענק שמשמשות כתאי שירותים, אך התפריט עבר לגרסה הכשרה שלו ומבוסס על המטבחים המרוקאי והים תיכוני, בראייה מודרנית יותר, עם מנות כגון "מז'וזין" פופה סטייל, סשימי טאבולה וסיגר חלקי פנים.
פופה (צילום אמיר מנחם)
דבורה
מסעדה שניה לאייל שני ברשימה שאתם חיפשתם השנה באונטופו. גם דבורה נפתחה ב-2022 במלון דבורה בתל אביב, ובעוד שמסעדות רבות נפתחות רק לסרוויס ערב, דבורה נפתחת כבר בשעות הצהריים ומציעה עסקית שכוללת מאזה ירקות ומנה עיקרית מתוך התפריט שמשתנה כמעט בכל יום. האווירה בדבורה נשארת נעימה וקלילה גם בשעות היום וגם בשעות הערב, כך שגם בילוי לילי במקום מסתיים באווירה כיפית ולא כבדה.
דבורה (צילום אריאל עפרון)
פרליטה
מסעדת פרליטה האהובה מגדרה מציעה לאורך כל התפריט קלאסיקות איטלקיות מנצחות, ביניהן פיצות, פואקצ'ה ופסטות, שכולן נעשות לפי מתכונים מסורתיים. העיצוב במסעדה כפרי והנוף הפתוח הנשקף מחלונותיה יגרמו לכם להיכנס לאווירה החמימה בפנים ברגע.
פרליטה (צילום מסך עמוד הפייסבוק של המסעדה)
שגב נתניה
משה שגב הוא אחד השפים האהובים בישראל, וגם הוא הבין שיש מקום חשוב לקהל אוכלי הכשר. בנתניה תוכלו למצוא את המסעדה הכשרה שלו עם חומרי הגלם ועל והאירוח המושלם שהמסעדות של שגב יודעות לספק.
שגב נתניה (צילום אסף קרלה)
מארי
עדיין בנתניה ושוב אנחנו פוגשים את שף אביב משה, שבנה תפריט לבר המסעדה מארי הממוקם בקומת הגג של מלון vert בעיר. המנות כשרות, הקוקטיילים טעימים והנוף? עוצר נשימה.
מארי (צילום אמיר מנחם)
נינה ביאנכה
ליד צומת בילו תמצאו מסעדה שמתאימה לכולם. לדייט, לארוחות משפחתיות ולכל אירוע. בנינה ביאנכה מציעים תפריט פיוז'ן המשלב מטבח ים תיכוני נועז לבין מנות אירופאיות קלאסיות. וכמובן, עיצוב המסעדה, וואו.
נינה ביאנכה (צילום דוד מויאל)
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>