הכשרה החדשה והמדוברת של שף אביב משה: מארי – Maree נתניה

צוות 'דתילישס' יצאו למשימה כדי לבחון ולבדוק את הטוענת לכתר "הכשרה והיפה" של שף משה אביב: מארי – Maree, הממוקמת גבוה גבוה בקומה ה – 15 בגגו של מלון "ורט" הנתנייתי. משם היא חולשת על האזור וקורצת בשובבות לעיר תל אביב שבאופק.

הצטרפו אלינו לסקירה המלאה:

טרטר טונה (צילום דתילישס)

הניצחון הישראלי של מארי

בעוד שבצרפת נחלה אמש מארי (לה-פן) הפסד צורב, דווקא ״מארי״ המקומית, זו השוכנת בצרפת שלנו, מנצחת כל ערב מחדש מאז נפתחה לפני חודשים אחדים בעיר האורות נתניה. מהו ניצחון תשאלו? אמנם פה לא נדרשים מיליוני מצביעים כבצרפת המקורית, אבל 300 אורחים הגודשים את המסעדה מידי ערב (כן, גם בימי ראשון), הם בהחלט תמונת ניצחון. תפוסה מלאה שבועות קדימה למסעדה שזה מקרוב נפתחה – היא ברכה.
וכאן שואל הבן, המוצדק הוא זה הבאזז, או שמא בטרנד חולף בלבד מדובר?! אז זהו, שכבר עכשיו נגלה לכם שמוצדק גם מוצדק הוא.

עיצוב מהממם ואווירה אש

מדובר במסעדה שהיא תחנת חובה לחובבי האווירה ולמעריכי החוויה, אך גם קולינרית היא מספקת את התמורה. לאווירה, כמו גם לחוויה, אחראית השקעה אדירה וכמעט חסרת תקדים (קדמה לה ככל הנראה רק מסעדה כמו ״ספרה״ ברחובות). העיצוב מסחרר, במובן הטוב של המילה, והמיקום על גג מלון ״ורט״, הצופה במקביל גם לים הפתוח וגם לנוף אורבני – תורם את שלו. הדי ג׳יי שפוקד את המקום במהלך כל השבוע, אף הוא לא גורע.

360 של אוכל ואווירה מנצחת (צילום דתילישס)

חתימה של שף ענק

על הקולינריה במסעדה חתום השף אביב משה. שף שגדל וצמח מלמטה, ממסעדות ירושלמית שהיו ואינן, ובמרוצת השנים קנה את שמו ומעמדו כשף סלב ששמו נישא בהערכה.

העניין הזה של ״חתום״ על התפריט, קצת טריקי, בעידן בו שפים מספקים ״ייעוץ״ למסעדות, או מסייעים ב״בניית תפריט״, אבל לא תמיד נוכחים ולא תמיד מוודאים שהקו שהתוו אכן יישמר. בפרויקט קודם של השף (במלון ניקס בהרצליה) הפער הזה ניכר. אבל פה מדובר היה כבר באופרה אחרת. פה, אם לשפוט לפי התוצר המוגמר, נראה כי השף אכן מעורה בפרטים, כי התוצרים – נפלאים.

שף אביב משה (צילום אמיר מנחם)

תפריט לא עמוס – כמו שאנחנו אוהבים

התפריט ממוקד ולא גדול במיוחד (דבר שמהווה בעינינו דווקא יתרון) ומחולק לקטגוריות שונות – שאינן לפי החלוקה המסורתית. במקום ראשונות ועיקריות תמצאו פה ״קרודו״, ״בצק וירקות״, ״קלאסי״ ועוד.


אנחנו פתחנו בקטגוריית הקרודו, שעיקרה דגים נאים, עם טרטר טונה משובח. הטונה מוגשת על ברוקסטה קראנצ׳ית על דפנות צלחת עמוקה, שבתוכה (ללא שקרב זה אל זה), קרם שקדים נפלא עם ביצה רכה וסקורדיליה (ממרח שקדים ושום יווני). באותה קטגוריה המשכנו לטאטקי סינטה, ששוב הפציע עם טעמים מקוריים: קרם סאטה בוטנים, פונזו (רוטב יפני מבוסס סויה והדרים), צ׳ילי אדום ופטריות שימאגי (שלא תרמו יותר מידי).

טאטקי סינטה (צילום דתילישס)

קלאסיקה של מנות

בקטגורית ה״קלאסי״ לא ויתרנו על קלאסיקה במיטבה של כבד אווז, עם – פאי לימון! שוב טוויסט מקורי ומוצלח, שמשדך לכבד האווז את המתיקות האהובה עליו, אבל עם חמצמצות מרעננת.

״מהים״ אכלנו שיפוד של בר ים שהוגש על ניוקי בציר ארטישוק ירושלמי עם זוקיני ובאקצ׳וי, ופילה לברק עם קציפת פטריות פורצ׳יני. שני מנות דג, כה שונות ומובחנות אך כה נפלאות ומדויקות.

חתמנו את פרק העיקריות באנטריקוט נפלא שעבר טיפול בג׳וספר גחלים שצרב אותו במעטה החיצוני אך הותיר אותו עסיסי להפליא בתוכו.

אנטריקוט בג'וספר (צילום דתילישס)

אל תגידו קינוחים – פה זה "ממתקים"

ב״ממתקים״, הלוא הם הקינוחים, אשר מקוריותם אף היא לא נפקדת, אכלנו ״בייגל סמאש״, טבעת של קרם בייגלה מלוח עם שברי בייגלה, פירורי קקאו, גלידת קרמל מלוח ושברי עגויות. שחיתות לשמה – שלא האפילה על הקינוח השני, ״הסולידי״, והמרתק: פנקוטה וניל עם קינמון, לימון טונקה ו-צ׳יפס ארטישוק ירושלמי. ככה, בטטה קסביה בקינוח, וזה לא פחות מאמנות.

פנקוטה גרסת הבית (צילום דתילשס)
בייגל סמאש (צילום דתילישס)

אנחנו? מברכים באהבה

אז ברוכה הבאה לעוד כשרה נפלאה שמצטרפת לחבורה הראויה. מאחלים הרבה הצלחה, ושתשמור על מעמדה.

ולסיום, זו ההזדמנות לומר לכם שאם אתם עדיין לא עוקבים אחרינו באינסטגרם, כדאי לכם לבוא לשם. ולמה זו ההזדמנות? כי שם, בשל האופי המיידי של הפלטפורמה, סיפרנו על המסעדה הזו כבר לפני כחודשיים. פה ובקהילת 'דתילישס' בפייסבוק, אמנם הסקירה יותר מפורטת, בשל האופי השונה של הפלטפורמות – אך שם, היא מיידית.

להצטרפות לאינסטגרם של דתילישס <<לחצו כאן>>

איפה: מארי -MAREE Sky Lounge
כתובת: מלון Vert Lagoon – קהילת צפת 3, נתניה
כשרות: רבנות נתניה
טלפון: 09-7410909

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Close
© כל הזכויות שמורות דתילישס 2021
Close
שינוי גודל גופן
הפעלת ניגודיות