מנרה ("מגדלור" בערבית) היא מסעדת דגים לבנטינית השואבת השראה ממדינות הים התיכון, בהובלת השף נמרוד הדס ובבעלות קבוצת tyo. המסעדה – ששוכנת בקומת הכניסה של מלון שרתון המתחדש, ומחלונות הענק שלה ניבט נוף פנורמי מרהיב של הים – מציעה מטבח מזרח-ים תיכוני עדכני (New Med' Cuisine) וסוגים שונים של חוויית אכילה ובילוי. ניתן לבוא לכאן בשקיעה לדרינק וכמה צלחות קטנות ליד, ואפשר לבוא לארוחה.
יוצא לאור: שף נמרוד הדס
אחרי כ-15 שנים שבהן עבד במסעדות נחשבות כטבח, סו-שף ומנהל מטבח. (7 שנים בטוטו, 3 שנים ברפאל ו-4 שנים בטורקיז). השף נמרוד הדס (36) עובר לקדמת הבמה ולוקח את המושכות לידיו. במנרה, בנה נמרוד תפריט לבנטיני-ים תיכוני, המבוסס על דגה מקומית טרייה. "לא חיפשתי להמציא פה את הגלגל". אומר נמרוד, "אלא לעשות אוכל טעים, לא מתחכם ונטול מניירות. כזה שלא שם יותר מדי מרכיבים על הצלחת ומפנה את הבמה לחומר הגלם".
תפריט המסעדה מורכב מ-3 חלקים:
Island:
מנות פתיחה – צלחות שף קטנות ונגישות שפותחות את התיאבון ושבאות טוב עם כוס יין או קוקטייל ליד; אופציה רגועה לשקיעה מול הים, או לארוחה שמחה ופחות מחייבת. בין המנות: לקרדה טורקית, צלחת שרקוטרי מהים, סרדינים טריים בכבישה עדינה על ברוסקטה, סלט ביצים, לאבנה מעושנת, פלפל שושקה באש חיה מוגש לצד גבינת המאירי, לחם טאבון שטוח עם קרעי דג לבן וכמובן הפוקצ'ה שלנו (טבעונית וללא סוכר) שיצרנו בשיתוף עם אדון שיפון, צלחת חריפים ועוד ( 132-28 שקלים למנה).
Land:
מנות ששמות את הירקות במרכז הצלחת, סלטים וכיסוני פסטה טריה. בין המנות: סלט עשבים ירוקים, חציל שרוף, כיסוני גבינות, רביולי בשר חצילים ובושה, טורטליני ארטישוק ירושלמי, בשר בטטה לבנה חרוכה, אספרגוס צלוי בג'וספר ועוד (78-56 שקלים למנה).
sea:
מנות דגים נאים + מנות עיקריות של דגים בטכניקות עשייה שונות. בין המנות: מוחאמה, קרפצ'ו דג ים/טונה אדומה, טרטר יוזו, פוקאצ'ה דג, דניס מטוגן/דגי ים מטוגנים, פילה דג ים ופסטה פיצ'י אליו אוליו, קבב לוקוס, לברק שלם בטאבון, שיפוד לוקוס בתנור פחמים ועוד (184-84 שקלים למנה).
ארוחה בקצב שלכם
במסעדה קיימת גם אופציה להרכבת ארוחת טעימות לבנטינית. במקרה זה, יש לציין אלרגינים או רכיבים שאתם לא אוהבים וצוות המסעדה ידאג לספק לכם את החוויה הקולינרית המרגשת ביותר והמתאימה לכם.
"אני רוצה שאנשים ירגישו בנוח לבוא לכאן גם לבילוי ולארוחה פחות מחייבת, כזאת שמתחילה עם כמה צלחות קטנות ודרינק, עוברת למנת ביניים של ירק וחצי מנה פסטה ומסתיימת בדג נא – ממש לא חייבים להגיע למנה העיקרית, למרות שיש כאן לא מעט מנות עיקריות", אומר השף נמרוד הדס.
איפה: מנרה – MANARA TLV
כתובת: מלון שרתון ת"א , הירקון 115 תל אביב יפו
כשרות: רבנות תל אביב
טלפון 03-6702220
להזמנת שולחן לחצו: כאן