סקר של חברת “שטראוס מים”- תמי4 (צילום שי יחזקאל)
הירושלמים שותים יותר
לכבוד יום המים הבינלאומי שחל החודש, 22.3, חברת “שטראוס מים”- תמי4, ערכה סקר ייעודי באמצעות שולמית טופ ומכון המחקר KANTAR, בקרב מדגם מייצג של 2,460 משיבים (בוגרים 18+ כולל מגזרים ערבי וחרדי, נוער גילאי 13-17). מנתוני הסקר עולה כי ממוצע שתיית המים עומד על 6.8 כוסות ביום, כאשר אזור ירושלים מוביל בצריכת המים עם ממוצע של 7.1 כוסות מים ביום, ופתח תקווה עם 6.8 כוסות, לעומת זאת בבאר שבע ניכרת ירידה משמעותית בכמות הכוסות הממוצעת.
צעירים שותים מים יותר ממבוגרים; הישראלים שותים יותר מים מקפה, אך מעדיפים להתחיל את היום עם קפה; אזור ירושלים מוביל בצריכת מים עם ממוצע של 7.1 כוסות ביום; עלייה של 22% בצריכת הקפה בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה; גידול של 16% בשתיית סודה מאז תחילת המלחמה, ובקרב משרתי המילואים אף נרשמה עלייה חדה של 27%.

חשיבותם של המים כמקור לרוגע ולשגרה בתוך חוסר הוודאות
יום המים הבינלאומי, שנקבע על ידי האו”ם בשנת 1992, מציין 33 שנים להעלאת המודעות לחשיבות המים. מטרתו היא לעודד פעולות לשיפור איכות המים והבטחת אספקתם, תוך התמקדות באתגרים גלובליים כמו שינויי האקלים.
שמרית ורשובר, מנכ”לית שטראוס מים ישראל, תמי4: “השנה יותר מתמיד, ניתן לראות עד כמה המים ממלאים תפקיד משמעותי בהתמודדות עם שינויים. העלייה בצריכת המים מאז תחילת המלחמה מדגישה את חשיבותם כמקור לרוגע ולשגרה בתוך חוסר הוודאות. ממצאי הדו”ח שנערך זו השנה השלישית ברציפות, משקפים את השינויים בהרגלי השתייה של הישראלים, אשר ממשיכים להסתגל למציאות הדינמית”.

סודה כתחליף לשתייה מתוקה ומים
צריכת הסודה ממשיכה לעלות, עם גידול של 16% מאז תחילת המלחמה, ובקרב משרתי המילואים אף נרשמה עלייה חדה של 27%. אף על פי שתפיסת הסודה משתנה בהדרגה, היא עדיין מזוהה כמשקה של מבוגרים – 62% מבני הנוער סבורים כי סודה מיועדת למבוגרים. השנה, מעט יותר ישראלים מאמצים את הסודה כתחליף לשתייה מתוקה, ורבים בוחרים בה לשם גיוון והנאה. מחצית מהאוכלוסייה אף רואה בסודה תחליף למים, מגמה שהתחזקה השנה.
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>
לפרטים נוספים, והזמנת מקום לארוחה: <<לחצו כאן>>