הסניף הכשר הראשון של צייט פור ברוט (צילום אמיר מנחם)
המאפייה האורגנית-ארטיזנלית הברלינאית פותחת את שעריה גם לקהל שומרי הכשרות תחת כשרות רבנות תל-אביב
כמעט מיום היווסדה, לפני כחמש עשרה שנים, Zeit fur Brot ("זמן ללחם") נודעה כנקודת עצירה חובה לחובבי הפחמימות בגרמניה- גן עדן של לחמים, מאפים ועוגת שמרים ארטיזנליים ואורגניים, הנאפים לנגד עיני המבקרים מבעד לקיר זכוכית עצום. בימים אלה- לאחר חמישה עשר סניפים שנפתחו ברחבי גרמניה- יוצאת המאפיה לראשונה מגבולות המדינה ופותחת נקודה ראשונה וכשרה דוווקא בתל-אביב.
קראו גם >> פורים 2024: אוזני המן ומארזים כשרים מומלצים לחג
אחרי 4 שנים זה קורה
הסניף התל-אביבי, שנפתח עתה בדרך מנחם בגין, סמוך לתחנת הרכבת הקלה ומול מתחם חסן ערפה המתהווה, הוא פרי שיתוף פעולה בין דליה ישראלי יוצאת עולם ההיי-טק הישראלי לבין דירק שטייגר, ממקימיי ובעלי Zeit fur Brot. עצירה מקרית של ישראלי לקפה ועוגה בתחילתו של סוף שבוע בברלין הביאה אותה לחזור למקום שוב ושוב במהלך אותו ביקור. אז החל לבצבץ הרעיון להביא את המאפייה לישראל ובחלוף ארבע שנים וקורונה אחת מבשיל בימים אלה הרומן.
שטרוייזל תפוחים ושוקולד לבן ואוכמניות
צייט פור ברוט ידועה במבחר לחמיה המסורתיים, מוקפדים ואיכותיים, בעלי המעטה המתפצח- תולדה של תהליך אפייה איטי ומבוקר (ומכאן מקור השם "זמן ללחם") ומועשרים בחומרי גלם ייחודיים כמו כוסמת, תפוחי אדמה, זרעי שומר טחונים, וסלק סוכר, לחמניות גרמניות עשירות שאינן מוכרות לחיך הישראלי וב"שנקה"-עוגות השמרים יוצאות הדופן, ששמן יצא למרחקים.
ואומנם, עם מילוי של קינמון, תפוחים, שוקולד, אוכמניות, שוקולד לבן, או מייפל-אגוזים אחת מגולות הכותרת היא ה"שנקה" (בגרמנית, חילזון)- עוגת שמרים תפוחה וגבוהה בשלל מילויים כמו קינמון, שוקולד, שטרוייזל תפוחים ושוקולד לבן ואוכמניות- שיוצאת במגש מתכת מלבני חם היישר מהתנור אל הויטרינה. את אלו משלימה עמדת גראב אנד גו בה נמכרים כריכים על טהרת הלחמים במקום כגון פלוט זיתים עם גבינת תום ואבוקדו, כריך שוורץ ברוט עם טחינת סלק ואנטיפסטי וכריך לחם כוסמין עם דלעת וחציל קלויים, סלטים מיוחדים ומשקאות אורגניים ובכלל זה קפה.
רעיונות חדשים מבלי להתפשר על האיכות והחיבור למסורת
מלחמים ועד עוגות השמרים, כל דברי המאפה מוכנים מראשיתם ועד סופם במלאכת יד במקום, תוך שימוש ברכיבים אורגניים כשרים, כמו קמח, חמאה הולנדית, ביצים, ירקות וסוכר, ואינם מכילים תוספים כימיים או אנזימיים מלאכותיים. "מסורת חדשה" היא תפיסת העולם של המאפייה, דבר שמתבטא בפרשנות עכשווית לטכניקות עתיקות יומין של אפייה במלאכה ובאימוץ שינויים ורעיונות חדשים מבלי להתפשר על האיכות והחיבור למסורת.
צייט פור ברוט, כשר בהשגחת רבנות תל-אביב (לאוכלי חלב נוכרי)
כתובת: דרך מנחם בגין 37, תל-אביב
ימים ושעות פעילות: א-ה 07:30-18:00, ו 07:30-15:00
טלפון: 077-9800272
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>
הייתי שם בברלין בוא נראה אם זה טעים בארץ כמו שם
חלום שהתגשם. איזה כיף