בראסרי 18 גם בערב (צילום דתילישס)
המסעדה השכונתית שמכוונת גבוהה, ומצליחה.
איזה כיף שאפשר להתחיל מהסוף. אז כן, חברים יקרים, הכניסו לכם לליסט – מסעדה חלבית מדוגמת עם אוכל טעים להפליא, וכאמור החל מהימים האחרונים, עם סרוויס ערב משובח לעילא ולעילא.
הקדמה קצרה, שעוד רגע תתחבר לכם עם העניין שלשמו התכנסנו. לפני כמה ימים העלתה חברה יקרה בקבוצת הפייסבוק של דתילישס, פוסט עם בקשת המלצה. הבקשה היתה מאתגרת, כי החברה היקרה ביקשה המלצה על מסעדה שתהיה 'פיין דינינג" , אבל לא גורמה להחריד. כזו שאנשים רגילים יהנו מהאוכל והלא מאוד מתוחכם שמאפיין רבות ממסעדות העילית. היא הוסיפה לבקשה גם אזור די מאתגר קולינרית ולכן, התבאסתי קשות שלא יכלתי למצוא לה מקום כלבבה.
חופשת פסח כבר סגרתם? יש לנו הצעה שאתם חייבים להכיר << לחצו כאן >>

האם מסעדות ה'פיין דיינינג" נכחדו?
הסיפור שהבאתי מביא את מקומם הנכחד של מסעודת 'הפין דיניניג', אלו עם המפות המעומלנות, הסכום הכבד, והשירות המוקפד. רבות ממסעדות השף ואוכל הגורמה הנוכחיות, מעדיפות לשים את הדגש על חדשנות האוכל, ומכאן גם לייתר את המוטיבים והתאפורה של מסעדות העבר. וזה בסדר גמור. חדשנות היא לא מילה גסה. ואם האוכל מפוצץ לך את המוח בטעמים, מי צריך מפה לבנה שתתלכלך מהפיצוץ . מה שכן, אין לי ספק שסבתא שלכם, לעולם לא היתה יושבת לאכול על שולחן נטול מפה, גם אם הוא עשוי משיש נדיר שיובא במיוחד מהונללו. וכנראה (בטוח) יש חוויה גם כזו ארוחה, עטופה ומעומלנת במפה צחורה.

שף שלומי שריקי עם תפריט מושלם וביצוע מדויק
והנה הגענו לעיקר, בראסרי 18. מסעדה חלבית, השכונת בצפון תל אביב, בצלה של גינה ציבורית נעימה ממול מרכז שוסטר הוותיק. המסעדה השכונתית, הפכה את פניה בשנים האחרונות והגדירה מחדש את חווית המשתמש. עם שירות אדיב ומסור, אוכל מעולה ביותר וכן, גם מפות מעומלנות.
על המטבח אמון שלומי שריקי, שף צעיר ומוכשר ביותר עם ניסיון רב במטבחי עלית שמחים וטעימים ('מחניודה' 'אונזה' ועוד ) וביד בוטחת הרכיב תפריט ערב משובח ביותר.

"המשוויה של סבתא" אל תוותרו על המנה הזו!
ולפני שנצלול למנות, ניתן כבוד למנה שכבשה את ליבנו, כזו שמותירה אותך מופתע כשמנעד הטעמים המוכרים והחדשים חוברים להם ביחד לביס מושלם ביותר. ולכן, שאתם שם, לא לפספס את מנת הפילה בר ים – המורכבת מפשטות גאונית של של דג צלוי היטב, לצד פירה נימוח ומשוויה שרופה בטאבון. "המשוויה זה מתכון של סבתא כמובן" גילה נאותות השף. "אני רק חיברתי את הכל ביחד". וזה לגמרי חיבור של אלופים. כשהפירה הנימוח סופג את טעמי השריפה העמוקים של המשוויה ביחד עם הדג הבשרני… זיקוקים!
>> הדיל המושלם לחופשת פסח הכל כלול למהדרין ביוון – לפרטים << לחצו כאן >>

תותים, שכנים ואוכל שמתאים לכולם
אבל רגע, בוא נחזור להתחלה. התפריט במקום כייפי , נעים וקליל ומותאם לכל סוגי האורחים. בסוף, המסעדה היא שכונתית. והיא לגמרי שומרת על מקום של כבוד לכולם. הן מבוגרים והן צעירים. ככה שבפתיכים תוכלו למצוא לחם פריך וטעים, ארינצ'יני, וכמובן דגים נאים ונעימים. בהן בלטה והיתה טעימה להפליא מנת הסשימי אינטיאס שהגיעה עם רוטב גספצ'ו תותים, סלסה תות ונענע. וכן, תותים זה מוטיב חוזר בהרבה מנות במקום. וזה נהדר. כי תותים זה החיים שלנו.

תפריט חכם ומגוון ובעיקר טעים
בראשונות ליקקנו את הפולנטה אספרגוס שהיתה מושלמת. בקטגוריה זו תמצאו כמובן סלטי קיסר וקפרזה, סלט חסות ועוד.
ובקטגורית הביניים: קצת פחמימות. עם רביולי, ריזוטו, אניולוטי גבינות ולינגוויני חמאת זעתר. שגם הן היו מעולות. וזה לא נגמר, כאמור או מספר עיקריות נהדרות וטעימות של מנות דגים בסגנונות שונים ותוספות מעניינים. מנות גדולות ומשביעות.
וכמובן לא נשכח את הקינוחים. קלאסיים. טעימים. עם תותים כמובן. כי תותים זה החיים.

בראסרי BRASSERIE 18
כשרות: חלבי – רבנות מקומית
כתובת: מול מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 18, תל אביב-יפו
טלפון: 03-5472548
להזמנות: << לחצו כאן >>
לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>