בזיליקה הטרטוריה באשקלון מציגה: בראנץ' איטלקי-ישראלי, ראשון מסוגו בעיר

הבראנץ' בבזיליקה אשקלון (צילום גיל אבירם)

לא רק פיצה – בזיליקה

בזיליקה שנפתחה לפני שלוש שנים, הביאה את בשורת הפיצה הנפוליטנית לאשקלון. המקום הפך לפופולארי ביותר בקרב תושבי האזור, שבאים להנות מפיצה מצוינת ומפסטה משובחת ואיכותית.

בימים אלה, מציעים בבזיליקה לראשונה תפריט בראנץ' שיוגש בימים ראשון – חמישי בין השעות: 10.00 ל 15.00.

קראו גם >> פרויקט הקיימות הקולינרית של יקב הרי גליל חוזר בשיתוף נספרסו – עם ארוחת דתילישס ייחודית במסעדת 'מנרה'

בראנץ' חדש בבזיליקה אשקלון – בנדיקט רויאל (צילום גיל אבירם)

קלאסיקה של בראנץ' אירופאי בנגיעות ישראליות

תפריט הבראנץ', כמו כל המנות בבזליקה, נבנה תוך מחשבה וניסיונות רבים של גל בר וטל זוהר הבעלים עד שהגיעו לשביעות רצות ולשלמות אותה הם יכולים להגיש במקום והוא משלב בין קלאסיקות של בראנץ' ונגיעות ישראליות.

בתפריט תוכלו למצוא בין השאר: בנדיקט רויאל לחם בריוש, רוטב הולנדז, ביצה עלומה, סלמון מעושן ובצל ירוק. קלי אבוקדו לחם מחמצת כוסמין, איולי עגבניות בזיליקום ושום, פרוסות אבוקדו, בצל סגול, ביצת עין ושאטה גרוס. טוסט בזיליקה לחם בריוש קלוי, קרם פסטו, מוצרלה, צ׳דר, זיתי קלמטה, שרי ופרמזן. ועוד מנות רבות.

בראנץ' חדש בבזיליקה אשקלון – קרואסון מקושקשת כמהין (צילום גיל אבירם)

השקשוקה של אביעד ז"ל

בתפריט הבראנץ' יש מנה נוספת מיוחדת השקשוקה של אביעד. זאת מנה לזכרו של אביעד אדרי ז"ל, שנרצח בכפר עזה. אביעד היה חבר טוב של גל וטל הבעלים של בזיליקה ונהג לארח בביתו את כל החברים לשקשוקה ובירות.

השקשוקה הזאת המוגשת בבראנץ' היא על פי המתכון של אביעד. והיא חלק מהתפריט, כי זה מה שאביעד תמיד אהב, אירוח, אוכל טוב ואנשים שמחים. בנוסף יצרו השניים יחד עם מבשלת שיקמה האשקלונית גם בירה לזכרו של אביעד. השקשוקה של אביעד מורכבת מביצים טריות, תבשיל עגבניות ועשבי תיבול מוגש עם סלטון, טחינה, זיתים מטובלים ובגטון פרעצל.

בראנץ' חדש בבזיליקה אשקלון – השקשוקה של אביעד ז"ל (צילום גיל אבירם)

תפריט טרטוריה איטלקי-ישראלי

תפריט הבראנץ' מוגש לצד התפריט הקבוע של בזיליקה המציע תפריט טרטוריה איטלקי-ישראלי, עם מנות ראשונות כמו סביצ'ה מוסר ים ואינטיאס –  גמבה, בצל סגול, נענע, כוסברה, בזיליקום, תפוח סמית', צ'ילי חריף, על מצע לאבנה ושמן זית. מוגש עם מקל פוקאצ'ה. סוכריות פסטה במילוי דלעת, ברוטב חמאה פרמזן, בזיליקום ושקדים. ארנצ'יני כמהין כדורי ריזוטו וגבינה מטוגנים, על בסיס רוטב רוזה, מחית כמהין, מיקרו בזיל ופרמזן. קבב דגים- תערובת של אנטיאס ומוסר ים, על קרם פלפלים וטחינה הר ברכה לצד ירקות צלויים.

כל זה לצד הפיצות של גל בר- העשויות מבצק מחמצת שעובר תסיסה מוקדמת והתפחה מבוקרת של 48-72 שעות.

הפיצ'איולו של בזיליקה – גל בר (צילום גיל אבירם)

המקום המושלם לערבי האביב-קיץ

בזיליקה מביאה לאשקלון כבר שלשוש שנים, טעמים ואיכות איטלקית שלא היו קיימים בה לפני. מלבד מקומות הישיבה בתוך המסעדה, ישנם בחוץ שולחנות וברי ישיבה המקבלים את הבריזה הנהדרת העולה מן הים. בראנץ' איכותי, כוס יין או בירה טובה, פיצה נפוליטנית ופסטה קטיפתית הופכים את בזיליקה לאחד המקומות הפופולריים בעיר ולמקום מושלם לערבי האביב-קיץ.

בזיליקה – מסעדה איטלקית חלבית כשרה למהדרין

כתובת: בן גוריון 13 אשקלון
כשרות: למהדרין – בד"ץ הדר הכשרות של הרב ברדא
שעות פעילות הבראנץ': ראשון – חמישי בין השעות: 10.00 ל 15.00
שעות פעילות: ראשון עד רביעי: 10:00-23:00 | חמישי ומוצ״ש:  10:00-00:30
טלפון: 086765555
להזמנות: << לחצו כאן >>

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Join the Conversation

  1. ואו… נראה שווה ביותר. תודה על המידע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close