אמאיה – AMAYA: המסעדה החדשה ברחובות בהובלת השף דודו בן אבו

רחובות מתעוררת: אמאיה – מסעדת שף חדשה (צילום דוד מויאל)

חוויית טעמים עונתית, מוקפדת ובלתי שגרתית

בלב הסצנה הקולינרית החדשה של רחובות, נפתחת בימים אלו AMAYA – מסעדה עונתית ומקומית עם טוויסט עיצובי ואסתטי, בהובלת השף דודו בן אבו. מסע קולינרי שמחבר בין חומרי גלם בשיאם, השפעות מהמטבח העדתי, מטבח עכשווי ופרשנות אישית של השף. מקור השם AMAYA הוא ממספר תרבויות והשפה הלטינית, פירושו הוא “מקום גבוה” או “קצה”, ולשם מתכוונת החוויה לקחת את הסועדים

אמאיה – AMAYA מסעדת שף חדשה ברחובות (צילום דוד מויאל)

חזון קולינרי עכשווי המושפע מהסביבה המקומית

השף דודו בן אבו, אשר עומד מאחורי הקונספט והתפריט, מביא עמו ניסיון עשיר, יד מדויקת, וחזון קולינרי עכשווי המושפע מהסביבה המקומית, עונות השנה וטכניקות מסורתיות ומודרניות כאחד. את תפריט המסעדה הוא בנה במשך מספר חודשי עבודה בהם עשה ניסויים רבים.

ב-AMAYA עושים שימוש בדגה טרייה, ירקות עונתיים, טכניקות של התססה, שימור ובישול איטי, לצד רטבים ותחמיצים שמיוצרים במקום. התפריט נע בין מנות נאות למנות חמות, עשירות ועמוקות בטעמים, תוך הקפדה על שימוש בכל חלקי הדג והירק – מתוך כבוד לחומר הגלם וראייה אקולוגית של המטבח.

אמאיה – AMAYA בהובלת השף דודו בן אבו (צילום דוד מויאל)

מסע קולינרי המחבר בין חומרי גלם בשיאם, השפעות מהמטבח העדתי, מטבח עכשווי ופרשנות אישית של השף

בין המנות בתפריט המסעדה לחם שושנים מדופדף בחמאה חומה, משוואיה שרופים, קרם חציל ולבאנה, סלקים40  שכבות של סלקים בסגנון גראטן, בר בלאן של בורשט, שמנת חזרת, פלמידה כבושה וויניגרט ירוקים, אבקת זיתים, שמנת חמוצה מוגש על לחם בליני, טונה אדומה איולי צילי מותסס, מלפפון ארומטו, כוסברה מונח על קרקר מלח ים לצד גלידת יוזו, טורטליני מנגולד וגבינות, ”סקאלופ“ קולורבי, קרם שורש סלרי, ציר חמוסטה, חמאה וגרידת לימון, טונה בלו פין דמי גלאס ירקות שרופים, שא לוט צרוב, צ’יפס שאלוט ועוד.

אמאיה – AMAYA מסעדת שף חדשה ברחובות (צילום דוד מויאל)

בר עונתי, יצירתי וחומרי גלם לא שגרתיים

מאחורי הבר של AMAYA עומדת אותה פילוסופיה שמובילה את המטבח – עונתיות, יצירתיות ושימוש בחומרי גלם לא שגרתיים. תפריט הקוקטיילים נבנה בשיתוף פעולה הדוק בין השף למיקסולוג גבי גרשטור וכולל פרשנויות נועזות וטבעיות לטעמים מקומיים: ג’ין עם עגבניות מזוקקות, אוזו עם קליפות אננס, וויסקי בחמאה חומה עם פופקורן, ועד קוקטייל ללא אלכוהול עם יוזו, תפוחים ירוקים ומי קוקוס. כל קוקטייל הוא נדבך נוסף בחוויה הכוללת – עדינה, הרפתקנית ומחוברת לאדמה.

אמאיה – AMAYA מסעדת שף חדשה ברחובות (צילום דוד מויאל)

מקום שבו הטבע, השקט והאסתטיקה נפגשים

AMAYA עוצבה בהשראת פירוש שמה בסינית “הגשם הלילי” – מקום שבו הטבע, השקט והאסתטיקה נפגשים. בחלל המסעדה שולטים גוונים רכים, עץ טבעי, אבן חמה ותאורה שמחקה אור ירח. השולחנות מרווחים, הכלים נבחרו בקפידה ומשלימים את החוויה הרב-חושית. על העיצוב הופקד סטודיו דייגו שחיבר בין אלמנטים מודרניים וקווים נקיים לבין תחושת חמימות ואינטימיות.

אמאיה – AMAYA מסעדת שף חדשה ברחובות (צילום דוד מויאל)

אמאיה – AMAYA

כשרות:  חלבי – רבנות מקומית
כתובת: המדע 1, רחובות
טלפון: 0779859373
להזמנת מקום: < לחצו כאן >

לא רוצים לפספס מה חדש באוכל הכשר? עקבו אחרינו באינסטגרם.
רוצים לקבל עידכון על ארוחות ואירועי דתילישס ? << לחצו כאן >>

Like
Close
דתילישס © כל הזכויות שמורות
Close